• Horzol

De Zaanmarathon is al op 28 april a.s.. Wil je meedoen? Dan graag zsm een email aan mij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Al meerdere jaren doen we met meerdere boten mee aan deze mooie en relatief korte marathon. En het is ook lekker dichtbij.

Graag reageren voor of tijdens de ALV op 20 april. Dan kan ik tijdig inschrijven.

Ter info zie ook http://www.marathon.wrvdezaan.nl

clip_image002[2]

De roeivereniging De Zaan organiseert dit jaar voor de elfde keer de Zaanmarathon. De tocht van 51 km kan als wedstrijd en als prestatietocht worden geroeid.

De Zaanmarathon is een afwisselende tocht langs het industrieel erfgoed van de Zaanstreek: de molens op de Zaanse Schans, de pakhuizen, en de (voormalige) fabrieken zoals van Verkade. Na de Poelsluis (hier wordt de tijd stilgezet) wordt er geroeid door het Wormer- en Jisperveld, het grootste aaneengesloten veenweidegebied bestaande uit honderden eilandjes omgeven door rietkragen en vaak smalle sloten. Door de haakse hoeken en lage bruggen is goede stuurkunst wel gewenst. De tocht gaat daarna weer over de Zaan, via Spijkerboor naar West-Graftdijk en langs het eiland De Woude terug naar de Zaan. Na binnenkomst staat soep met broodje worst klaar!

Dus .... je wilt nu ook mee doen? Mail mij!

Groet Henk Bekker.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.