• Damesvier
Op zaterdag 29 juni is de 25e doortocht van Gent. “Een unieke gelegenheid om al roeiend kennis te maken met Gentse rivieren, kanalen en aanpalend stedenschoon. Een onvergetelijke toeristische roeitocht dward door de Gentse binnenstad en haar uniek historisch centrum” aldus de organiserende vereniging. Zie ook www.doorgent.be
 
Meld je ook aan! 8 leden hebben al aangegeven graag mee te gaan. Meld je uiterlijk 24 maart bij mij aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel me 06-40355468 (ook voor verdere info).
 
Van wanneer tot wanneer
Van vrijdagmiddag 28 juni t/m zondag 30 juni, met verblijf in hotel met ontbijt. Eventueel kunnen er mensen ook vrijdag namiddag of avond pas afreizen.
 
De kosten:
Op basis van de kosten zoals 5 jaar terug: € 162,50. Maar dit zal nu ongetwijfeld hoger zijn. Ga uit van ca. € 180,--
 
Kosten in 2014 waren alsvolgt opgebouwd:
2 hotelovernachtingen met ontbijt € 105*
Vervoerskosten auto omgeslagen over alle deelnemers ca. € 27,50*.
Deelname aan toertocht zaterdag € 10, en diner bij roeivereniging zaterdagavond € 20,--
 
*Ik ga er daarbij vanuit dat het met auto’s/vervoer een beetje gunstig uitpakt met aantal inzittenden en geldt ook voor kamers/indeling. Wel zo leuk als we ook allemaal in hetzelfde hotel zitten en dit tijdig kunnen boeken.
 
Vijf jaar terug heb ik het allemaal voor eind maart kunnen regelen, heb ik ook tevoren een leuke prijs kunnen regelen met het hotel midden in Gent voor 16 personen. Dat pakte prima uit op ca. 20 min loopafstand van roeibaan. Mogelijk dat we dichter bij de roeibaan een hotel kunnen vinden.
 
Met vriendelijke roeigroet,
namens de toercommissie Arie Dekker
 
 
N.B .
Belangrijkste is dat de botenwagen tijdig afreist (ook i.v.m. evt. files Antwerpen), en misschien gaat die bijvoorbeeld ‘s ochtends al.
Zaterdag is de officiële toertocht om en door de stad en de havens, zondag is er een officieuze kortere tocht door het buitengebied van Gent over de Leie. We hebben hier altijd nog aan meegedaan. Na de tocht halverwege de middag boten opladen en naar huis, en vroeg in de avond weer thuis.
gent