maas.jpg

Helaas mogen we nog niet in 2- en 4-persoonsboten roeien. Ons laatste coronaprotocol moeten we intrekken en daarmee blijven de coronaprotocollen zoals verzonden in de nieuwsbrief van 1 mei van kracht:

  • jeugdroeiers tot en met 12 jaar mogen roeien in meerpersoonsboten;
  • jeugdroeiers tot en met 18 jaar mogen roeien in eenpersoonsboten;
  • recreatieve roeiers 19+ mogen roeien in eenpersoonsboten;
  • roeiers uit hetzelfde gezin mogen met elkaar roeien in meerpersoonsboten.

 

De KNRB is teruggefloten door het NOC*NSF. Het afwijken van de norm van 1,5 meter wordt niet toegestaan omdat daar strikt op wordt gehandhaafd. “Door het afwijken van die norm door roeiers zou er voor de amateursport een precedent ontstaan”, aldus de KNRB over de reactie op het eigen voorstel. Zie ook de internetsites https://knrb.nl/ en https://nlroei.nl/. De KNRB samen met het Watersportverbond blijft zich inzetten om het roeien in meerpersoonsboten binnen afzienbare tijd mogelijk te maken.

Wij hebben na het ontvangen van dit bericht van de KNRB wederom enkele malen overleg gevoerd met Heerhugwaardsport NV en met de Veiligheidsregio. Het heeft allemaal veel tijd gekost maar helaas allemaal zonder resultaat: zij hebben haar goedkeuring van onze gewijzigde coronaprotocollen moeten intrekken. Dus jeugd onder de 13 mag in meerpersoonsboten roeien en alle overige leden alleen in eenpersoonsboten.

 

Wel zullen er vanaf dit weekend meer activiteiten rond OSSA gaan plaatsvinden. Thom van Straten SPORT heeft een coronaprotocol ingediend waarin de volgende twee items zijn goedgekeurd:

  • Optie 1: Outdoor bootcamp op het grasveld voor RV OSSA voor maximaal 10 personen. (incl. trainer)
  • Optie 2: personal training oftewel 1 op 1 begeleiding in het krachthonk van RV OSSA.

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur RV OSSA.