jaamhol2.jpg
 
 Roeien in het eeuwenoude Oosterdelgebied
 
De laatste toertocht van 2019! We roeien er bijna nooit, maar vlakbij OSSA achter de sluis kun je best leuk roeien. Arie en Nanne kennen daar prima de weg door de wirwar van akkertjes en door de Achterburggracht achter de Dorpsstraat van Broek op Langedijk en Zuid-Scharwoude.
 
Het is een tocht van ruim drie uur, met een roeiafstand van hooguit 14 a 15 km. Door de sluis vlakbij OSSA, kris kras door het Oosterdelgebied: natuur, oud landschap/akkers met rondom sloten, achter woonbebouwing langs en door een villawijk. Oosterdel en Poddedel, via de Noorderplas naar de andere kant van ‘het landje’. De boten van NAP – 1,45 meter naar NAP – 0,50 overzetten naar het kanaal en terug naar OSSA, waar we nog even gezellig nazittten. Er komen waarschijnlijk ook wat gastroeiers van De Kogge. Roeiafstand hooguit 14 km.
 
Verzamelen om 13.15 uur bij OSSA, afvaart vlot 13:30. Meld je aan bij Arie Dekker (ook voor verdere info): e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon/app naar 06-40355468.
 
Afbeeldingsresultaat voor Oosterdel, Broek op Langedijk