• Damesvier

Een korte en interessante toertocht, voor iedereen te doen: roeien in het unieke Oosterdelgebied (ca. 13 km) in Broek op Langedijk/Zuid-Scharwoude. Dit gebied zag er zo’n 80 jaar geleden zo uit:

 kaart

Op een steenworp afstand van Roeivereniging OSSA gaan we de sluis door en varen we het laatste onverkavelde gedeelte van de polder Geestmerambacht in. Dankzij de protestactie indertijd “Red het Oosterdel” van de plaatselijke bevolking, is dit gebiedje bewaard gebleven en toch geen rijpolder geworden. Met Arie Dekker, die in dit gebied is opgegroeid, vaart u langs markante plekjes. Over het Oosterdel, even een blik op het museum Broeker Veiling (hier ronden we), mogelijk langs een gedeelte Achterburggracht of slingerend door de Villawijk, de Noorderplas, langs de Oosterdijk waar we de boten overdragen op het Kanaal Alkmaar (Omval)-Kolhorn, en terugvaren naar het OSSA-vlot, waar we om ca. 11 en 12 weer terug zijn.

Jaarlijks bezoeken duizenden bezoekers het Museum Broeker Veiling en maken dan een rondvaart door dit unieke gebied. Nu de kans om dit met een toertocht mee te maken.

Meld je zo spoedig mogelijk en uiterlijk 26 mei aan bij Arie Dekker (06-40355468, of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Aan de toertocht doen ook gasten van De Kop uit Schagen mee.

Aanvang 8:30 bij Roeivereniging OSSA, Westdijk 12, 1704 AK Heerhugowaard.Aanvang 8:30 bij Roeivereniging OSSA, Westdijk 12, 1704 AK Heerhugowaard.Kosten: alleen die van de sluis (gering)