maxlava.jpg

Wat een mooi weer en wat willen we graag weer in een tweetje of viertje stappen.

Voor senioren wordt dat …… nog steeds niet toegestaan vanwege de harde eis 1,5 meter.

 

Maar vrijdag hebben we akkoord gekregen van de gemeente om de jeugd t/m 18 jaar per 1 juni weer in meerpersoonsboten te laten roeien.

 

Peter heeft begin deze week diverse telefoontjes gedaan aan zowel de KNRB als aan de gemeente. Zelf heb ik in een digitale vergadering met de voorzitters van de KNRB en van 10 andere roeiverenigingen nogmaals het verzoek gedaan om het roeien in meerpersoonsboten zo snel mogelijk weer toe te staan: we hebben slechts een vaste afwijking van de 1,5 m-norm van nog geen 10%, en bovendien zijn we in de frisse buitenlucht!

De KNRB probeert wel maar het is nog niet gelukt om toestemming te krijgen van het NOC*NSF. En de gemeente, met name de veiligheidsregio Noord Holland Noord, houdt zich strikt aan de afgesproken norm van 1,5 m.

 

Eergister het nieuws gehoord dat vanaf 1 juli de sportscholen wel al open mogen. We hopen dat KNRB komende week afspraken kan maken wanneer ook de senioren (19+) weer in een tweetje of viertje mogen stappen. Dus nog even geduld.

 

Wel wordt er steeds meer in de skiff/C1 geroeid.

Wil je wel, maar roeien in een 1-persoonsboot is alweer een tijd terug: meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom gewoon even langs bij de instructies op maandagavond vanaf 19:00 uur of woensdagmiddag 10:00 uur. Andere tijdstippen kunnen we ook afspreken.

 

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur

Henk Bekker, voorzitter RV OSSA