• Damesvier
Beste OSSA leden,
Een hele speciale toertocht”:  
“KERKBOOT Tocht SNEEK”
Op verzoek van één van onze leden bieden wij u een KERKBOOT tocht aan, rondom Sneek. Het speciale aan deze tocht is dat deze gevaren wordt in een Finse Kerkboot, de enige in Nederland. 
De Roeivereniging De Geeuw is de trotse eigenaar van deze bijzondere roeiboot. Je roeit in de Finse kerkboot met 14 roeiers en 1 stuurman of -vrouw. Je kunt er makkelijk een fikse afstand mee roeien. De techniek is niet moeilijk. Een ploeg geoefende roeiers haalt al snel een snelheid van 11 tot 14 km per uur, en kan dat uren lang vol houden. Kerkboot roeien is een aparte ervaring en biedt vele mogelijkheden. 
Ieder OSSA-lid kan hier aan meedoen.
In samenwerking met de “Commissie Buitenland” is er een leuke dag samengesteld. Vanaf RV OSSA in 3 auto’s naar Sneek waar we door oud OSSA lid Peter Wiersma worden verwelkomt. 
Na de koffie, krijgen we een boot instructie en kunnen we vertrekken. 
Er is een leuke mooie route uitgezet over “gevarieerd” water. 
In Langweer wordt u een lunch aangeboden en na de pauze gaan we via een andere route weer terug naar Sneek. Vele mogelijkheden want er is water genoeg in Friesland.  Bij roeivereniging De Geeuw, na het opruimen, nog een afzakkertje en weer terug naar RV OSSA. 
En geloof het, u zult een ERVARING rijker zijn. Dit pakken ze u nooit meer af!
Reken op een hele dag weg en er zijn natuurlijk, voor de huur, vervoer en lunch, enige kosten aan verbonden. 
De datum: Zaterdag 18 mei
Programma: 
RV OSSA vertrek:   08.30uur 
RV De GEEUW:      09.30 uur koffie, instructie, boot gereedmaken
Afvaart:                   ~10.30uur
Pauze: (~20km)      ~12.30 – 13.45uur De lunch in  Langweer bij Brasserie Anders met een drankje, soep, broodje kroket of carpaccio en een kopje koffie/thee na.
Afvaart Langweer   ~14:00uur 
Aankomst (~15km) ~16:00uur.
Vertrek Sneek         ~17:00uur
Aankomst RV OSSA:  ~17.45uur
Kosten:      €37,50 p.p. (incl huur, vervoer en lunch).
Geef u snel op bij Nanne Groot, e-mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 06-27594812
Met vriendelijke groet,
Namens Toercommissie
Nanne Groot