ermtrai.jpg

Op vrijdag 8 mei 2020 heeft de KNRB en NOC*NSF het protocol voor de roeisport verder geactualiseerd n.a.v. de persconferentie van premier Rutte op 6 mei 2020. Op basis daarvan hebben wij onze op 28 april 2020 door de gemeente goedgekeurde coronaprotocollen voor Jeugd en voor Recreatief Roeien aangepast en op zaterdagochtend naar de gemeente verzonden. Nog dezelfde dag, na enige communicaties heen en weer, zijn onze gewijzigde coronaprotocollen goedgekeurd!

 

Er is nu toestemming om voorzichtig in (gestuurde) twee en vierpersoonsboten te roeien. Ondanks dat de onderlinge afstand in de boten geen 1,5 meter is, maar 1,35 – 1,40 meter. Hiervoor heeft de KNRB medisch advies ingewonnen en acht zij het onder een aantal strikte voorwaarden verantwoord. Voor roeien in achten voert de KNRB nog overleg.

 

Voor de jeugd onder 19 wordt het verantwoordelijk geacht om in meerpersoonsboten te varen zonder nadere voorwaarden. De jeugd mag per direct in meerpersoonsboten roeien.

 

Voor roeiers van 19 jaar en ouder wordt het verantwoordelijk geacht te roeien in meerpersoonsboten onder de volgende strikte voorwaarden:

  • Vooraf wordt nadrukkelijk nagegaan of er bij de roeiers geen ziekteverschijnselen zijn.
  • Er wordt geroeid in vaste ploegen en (bij voorkeur) op vaste roeiplaatsen.

NB: deze aanvullende maatregelen worden voldoende geacht om het eventuele extra risico te beperken dat ontstaat doordat de norm van 1,5m niet strikt kan worden gehandhaafd in meerpersoonsboten (de afstand tussen twee roeiplekken in ca 1,35-1,40m). Voorts wordt aangeraden om te focussen op techniek en trainingen met een lagere intensiteit en hierbij de hygiëne-adviezen te volgen

 

We gaan dit voor de Recreatieve Roeiers (18+) stapsgewijs doen:

  1. Vanaf maandag 11 mei  mogen (gestuurde) 2-en het water op.
  2. Vanaf zondag 17 mei komen de (gestuurde) 4en er bij.

Bij het vooraf afschrijven in My Fleet van de boot moet nu bij het maken van de reservering de namen van de twee of vijf roeiers worden ingevuld in het vak “weergave tekst”. Dit is de controle om “vaste teams”.

 

Vooral in de beginfase zullen wij zoveel mogelijk een van onze corona-coördinatoren aanwezig laten zijn voor het stellen van de gezondheidsvraag. Het blijft echter te allen tijde de eigen risicoschatting en beslissing van de roeier om met andere roeiers in een boot te stappen.

 

En voor alle duidelijkheid alleen onze botenloods mag open. Verder blijft alles dicht (de sociëteit, de kleedkamers, de ergometerruimte, het krachthonk) en blijven alle coronamaatregelen van kracht conform de voorwaarden en richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Neem de bijgevoegde en goedgekeurde gewijzigde coronaprotocollen nog eens door:

  • Coronaprotocol Jeugd 8 mei 2020 concept 3 ter goedkeuring PMD2
  • Coronaprotocol Recreatief Roeien 8 mei 2020 concept 3 ter goedkeuring PMD 1

 

Het bestuur RV OSSA.