ermtrai.jpg

Weer gedeeltelijke lockdown voor het roeien

  • Roeiers 18 jaar en ouder mogen alleen roeien in éénpersoonsboten, tenzij de roeiers uit één huishouden komen, met een maximum van vier personen
  • Roeiers t/m 17 jaar mogen roeien in alle boottypen
  • Ergometerruimte en krachthonk (voor Thom van Straten) mogen worden gebruikt: 1,5m afstand
  • Kleedkamer, douches en kantine zijn gesloten
  • Toiletten en veiligheidsvoorzieningen zijn toegankelijk
  • Zie ook de site van de Nederlandse roeibond: https://knrb.nl/voor-verenigingen/informatie-voor-verenigingen/gevolgen-coronavirus-voor-de-roeisport/

Deze maatregelen zijn ons 14 oktober aangereikt door de KNRB (https://knrb.nl/voor-verenigingen/informatie-voor-verenigingen/gevolgen-coronavirus-voor-de-roeisport/) en in een aanvullende email over trainen in binnen accommodaties.

Het is niet anders. Bij OSSA moeten wij ons daar aan houden vanaf woensdag 14 oktober 20:00 uur, voor minimaal een periode van 4 weken. Zie ook het bijgevoegde door ons ingediende Coronaprotocol.

Dit betekent ook dat de roei-instructies voor de senioren de komende 4 weken zijn afgelast.

Ga je in een éénpersoonsboot (C1 of skiff) roeien, ga dan niet alleen. Het water wordt steeds kouder. Schrijf dan vooraf de boot af in MyFleet (via de OSSA-site onder tab VOOR LEDEN of https://my-fleet.eu/R1B34) en zie wie er nog meer gaan roeien. Neem ook alle veiligheidsregels in acht: o.a. neem je telefoon mee en draag goed zichtbare kleding. Zorg bovendien voor een getekende dispensatieverklaring voor de periode 1 november 2020 tot 1 april 2021.

Het is nog steeds wel toegestaan om binnen op de ergometers te trainen. En dat kan bij OSSA altijd!

Houd wel rekening met de bestaande ergo-ploegjes op de maandagavond en de jeugd op de donderdagavond.

Deze week zijn er twee nieuwe ergometers bijgekomen, zodat er altijd op minimaal 5 up-to-date ergometers kan worden getraind. Kom bijvoorbeeld op de woensdagavond. Vanaf 19:00 uur trainen er vaak een aantal leden.

Het bestuur