davimaslo.jpg
Warning: file_exists(): File name is longer than the maximum allowed path length on this platform (4096): /var/www/vhosts/rvossa.nl/httpdocs/data:image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAl0AAAGTCAYAAAASiKdyAAAgAElEQVR4AdS955cc13W3O8CEzjnnnLtnOk3OETknggDBTDGIlkSKVLIk2wpWsGUlylZmDgCIDBCRmaKYQBIAg TXr 9d9w957trVU5jCEANRtt911/2w1z51urrqdE2T/eC3w2nrMrSh6 rEaOwknQxSzCZxWttxWTowdrThMC7HZ /EY2sn6Oqk5m1nLmNgOK4n6OzE6tKjNy n09yGzdeJ2aDDrVvGxt4MX7 un/vX1fniunG tGWEe9aP0YgkCDtsBOw67LrlOE06XGYDJkMXFosZm9WC1 Mgk4iRDAfxWMyEbHYauW62zG5g4 Rqtk6vZsfcWvas3sgtazZz /r1fO8Lt/DjB/bww3t28uVNqzn6b7/i8V8dIuirYbEY8NuX47Z24DO3EbW1EfUvx Fsw2hchlnXhd qw2tdRsClw2npwm7rwmhajtWyjJCnnVS8i2yqi7B/OX5nB/GwnVDURixhJxgwEvDoyCddRP0m3NZ2wr4OvO42inkDlbyPqM9C0KmnlknQl8uQ9VmoJk1M9wcppNzE/CZSYTs RxfxgJl40ELQb8Dl0WFz6UkkPaRCRqp5L7mcn2RIR0/axECPn3whQDIfIxH14nMaifhteO16nJZOogE7mYSDRNimzGcTfopZP9GQkWjETiEfJJVy4PN14XR2UCnHyaUc9JRdZJNm5fMmY50UsxYGCl5qcSvVhJ2h7gRbVo1QTroYqdmYHXCyYtjPppkUq0ci9BcMdKf1lFM6xvu9VDLLGWm4mR6KU87pKGUMVLMuhnvilKJGqqku6mkjA5UAubCFQsJJJedlqD/O1E in /var/www/vhosts/rvossa.nl/httpdocs/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 262 Warning: file_exists(): File name is longer than the maximum allowed path length on this platform (4096): /var/www/vhosts/rvossa.nl/httpdocs/data:image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAloAAALECAYAAADQN57ZAAAgAElEQVR4Aey9CZQtV1k2DIoyiMthOc KLhEFCSCIyqcBA8QgAoqA4ocCIvohCDIooEIE9RdFEXHAARHQJTIIKEMSIAmZbnKTmzt23577nD5jzfN8nn89767dp7rTfbm5pDH3ss9au/euql27qp5Tp rp5333 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 in /var/www/vhosts/rvossa.nl/httpdocs/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 262

Wat een mooi weer en wat willen we graag weer in een tweetje of viertje stappen.

Voor senioren wordt dat …… nog steeds niet toegestaan vanwege de harde eis 1,5 meter.

 

Maar vrijdag hebben we akkoord gekregen van de gemeente om de jeugd t/m 18 jaar per 1 juni weer in meerpersoonsboten te laten roeien.

 

Peter heeft begin deze week diverse telefoontjes gedaan aan zowel de KNRB als aan de gemeente. Zelf heb ik in een digitale vergadering met de voorzitters van de KNRB en van 10 andere roeiverenigingen nogmaals het verzoek gedaan om het roeien in meerpersoonsboten zo snel mogelijk weer toe te staan: we hebben slechts een vaste afwijking van de 1,5 m-norm van nog geen 10%, en bovendien zijn we in de frisse buitenlucht!

De KNRB probeert wel maar het is nog niet gelukt om toestemming te krijgen van het NOC*NSF. En de gemeente, met name de veiligheidsregio Noord Holland Noord, houdt zich strikt aan de afgesproken norm van 1,5 m.

 

Eergister het nieuws gehoord dat vanaf 1 juli de sportscholen wel al open mogen. We hopen dat KNRB komende week afspraken kan maken wanneer ook de senioren (19+) weer in een tweetje of viertje mogen stappen. Dus nog even geduld.

 

Wel wordt er steeds meer in de skiff/C1 geroeid.

Wil je wel, maar roeien in een 1-persoonsboot is alweer een tijd terug: meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom gewoon even langs bij de instructies op maandagavond vanaf 19:00 uur of woensdagmiddag 10:00 uur. Andere tijdstippen kunnen we ook afspreken.

 

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur

Henk Bekker, voorzitter RV OSSA

Helaas mogen we nog niet in 2- en 4-persoonsboten roeien. Ons laatste coronaprotocol moeten we intrekken en daarmee blijven de coronaprotocollen zoals verzonden in de nieuwsbrief van 1 mei van kracht:

 • jeugdroeiers tot en met 12 jaar mogen roeien in meerpersoonsboten;
 • jeugdroeiers tot en met 18 jaar mogen roeien in eenpersoonsboten;
 • recreatieve roeiers 19+ mogen roeien in eenpersoonsboten;
 • roeiers uit hetzelfde gezin mogen met elkaar roeien in meerpersoonsboten.

 

De KNRB is teruggefloten door het NOC*NSF. Het afwijken van de norm van 1,5 meter wordt niet toegestaan omdat daar strikt op wordt gehandhaafd. “Door het afwijken van die norm door roeiers zou er voor de amateursport een precedent ontstaan”, aldus de KNRB over de reactie op het eigen voorstel. Zie ook de internetsites https://knrb.nl/ en https://nlroei.nl/. De KNRB samen met het Watersportverbond blijft zich inzetten om het roeien in meerpersoonsboten binnen afzienbare tijd mogelijk te maken.

Wij hebben na het ontvangen van dit bericht van de KNRB wederom enkele malen overleg gevoerd met Heerhugwaardsport NV en met de Veiligheidsregio. Het heeft allemaal veel tijd gekost maar helaas allemaal zonder resultaat: zij hebben haar goedkeuring van onze gewijzigde coronaprotocollen moeten intrekken. Dus jeugd onder de 13 mag in meerpersoonsboten roeien en alle overige leden alleen in eenpersoonsboten.

 

Wel zullen er vanaf dit weekend meer activiteiten rond OSSA gaan plaatsvinden. Thom van Straten SPORT heeft een coronaprotocol ingediend waarin de volgende twee items zijn goedgekeurd:

 • Optie 1: Outdoor bootcamp op het grasveld voor RV OSSA voor maximaal 10 personen. (incl. trainer)
 • Optie 2: personal training oftewel 1 op 1 begeleiding in het krachthonk van RV OSSA.

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur RV OSSA.

Op vrijdag 8 mei 2020 heeft de KNRB en NOC*NSF het protocol voor de roeisport verder geactualiseerd n.a.v. de persconferentie van premier Rutte op 6 mei 2020. Op basis daarvan hebben wij onze op 28 april 2020 door de gemeente goedgekeurde coronaprotocollen voor Jeugd en voor Recreatief Roeien aangepast en op zaterdagochtend naar de gemeente verzonden. Nog dezelfde dag, na enige communicaties heen en weer, zijn onze gewijzigde coronaprotocollen goedgekeurd!

 

Er is nu toestemming om voorzichtig in (gestuurde) twee en vierpersoonsboten te roeien. Ondanks dat de onderlinge afstand in de boten geen 1,5 meter is, maar 1,35 – 1,40 meter. Hiervoor heeft de KNRB medisch advies ingewonnen en acht zij het onder een aantal strikte voorwaarden verantwoord. Voor roeien in achten voert de KNRB nog overleg.

 

Voor de jeugd onder 19 wordt het verantwoordelijk geacht om in meerpersoonsboten te varen zonder nadere voorwaarden. De jeugd mag per direct in meerpersoonsboten roeien.

 

Voor roeiers van 19 jaar en ouder wordt het verantwoordelijk geacht te roeien in meerpersoonsboten onder de volgende strikte voorwaarden:

 • Vooraf wordt nadrukkelijk nagegaan of er bij de roeiers geen ziekteverschijnselen zijn.
 • Er wordt geroeid in vaste ploegen en (bij voorkeur) op vaste roeiplaatsen.

NB: deze aanvullende maatregelen worden voldoende geacht om het eventuele extra risico te beperken dat ontstaat doordat de norm van 1,5m niet strikt kan worden gehandhaafd in meerpersoonsboten (de afstand tussen twee roeiplekken in ca 1,35-1,40m). Voorts wordt aangeraden om te focussen op techniek en trainingen met een lagere intensiteit en hierbij de hygiëne-adviezen te volgen

 

We gaan dit voor de Recreatieve Roeiers (18+) stapsgewijs doen:

 1. Vanaf maandag 11 mei  mogen (gestuurde) 2-en het water op.
 2. Vanaf zondag 17 mei komen de (gestuurde) 4en er bij.

Bij het vooraf afschrijven in My Fleet van de boot moet nu bij het maken van de reservering de namen van de twee of vijf roeiers worden ingevuld in het vak “weergave tekst”. Dit is de controle om “vaste teams”.

 

Vooral in de beginfase zullen wij zoveel mogelijk een van onze corona-coördinatoren aanwezig laten zijn voor het stellen van de gezondheidsvraag. Het blijft echter te allen tijde de eigen risicoschatting en beslissing van de roeier om met andere roeiers in een boot te stappen.

 

En voor alle duidelijkheid alleen onze botenloods mag open. Verder blijft alles dicht (de sociëteit, de kleedkamers, de ergometerruimte, het krachthonk) en blijven alle coronamaatregelen van kracht conform de voorwaarden en richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid. Neem de bijgevoegde en goedgekeurde gewijzigde coronaprotocollen nog eens door:

 • Coronaprotocol Jeugd 8 mei 2020 concept 3 ter goedkeuring PMD2
 • Coronaprotocol Recreatief Roeien 8 mei 2020 concept 3 ter goedkeuring PMD 1

 

Het bestuur RV OSSA.

Beste Ossianen, 

 

We zijn blij dat we weer het water op mogen, al is het maar in een skiff of C1.

Binnenkort willen wij dan ook weer starten met de cursus voor C1 en skiff.

Dit is mogelijk binnen ons protocol en als we ons aan de regels houden.

We willen graag vooraf weten hoeveel gegadigden er zijn dus meld je zsm aan bij Nico Dirkmaat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zodra we meer weten nemen we contact met je op.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Bianca Esselman

Roeicommissaris

 

Nico Dirkmaat

Instructie 

De door ons ingediende en bijgevoegde coronaprotocollen voor JEUGD (t/m 18 jaar) en voor RECREATIEF ROEIEN (skiff-C1) zijn goedgekeurd door de gemeente met de opmerking: “Er wordt gehandhaafd.”  De jeugd kan, onder voorwaarden, weer trainen vanaf zaterdag 2 mei. Vanaf maandag 4 mei kunnen de leden van 19 jaar en ouder, onder voorwaarden, in eenpersoonsboten roeien.

 

Met nadruk geven wij aan:

 • De sociëteit (kantine, keuken, kleedkamers, toiletten) BLIJFT DICHT
  • Ga dus voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet en was je handen nog eens goed met water en zeep.
  • Trek thuis je roeikleding alvast aan en neem een set droge kleding mee; nodig indien je mocht omslaan.
 • Ook het krachthonk BLIJFT DICHT.
 • In noodgevallen kan de OSSA-corona-coördinator de deur open maken voor hoge nood of gebruik van een douche in geval van omslaan: ER MOET DAN AANSLUITEND WORDEN SCHOONGEMAAKT
 • Tijdens de jeugdtrainingsuren en wanneer er meer dan 6 skiffs/C1-en in een zelfde tijdsperiode zijn afgeschreven in My Fleet zal er een OSSA-corona-coördinator (= jeugdtrainer of bestuurslid) aanwezig zijn, welke herkenbaar is aan een fel gekleurd hesje: aanwijzingen van de corona-coördinator dienen te worden opgevolgd.
 • Je kan buiten de jeugdtrainingsuren in een eenpersoonsboot roeien indien je vooraf thuis in MY FLEET een boot hebt afgeschreven: zij bijlage.
 • De goedkeuring van het coronaprotocol Recreatief Roeien en de start van het skiff/C1-seizoen vallen toevallig vrijwel samen. Om veiligheidsredenen adviseert het bestuur om niet alleen het water op te gaan. Het water is nog koud en In geval van omslaan kan je elkaar helpen.
 • Van groot belang blijft: houd je aan de RIVM regels voor hygiëne: zie bijlage.
  Bij controle van handhavers ( boa’s en evt . politie ) dienen hun aanwijzingen meteen te worden opgevolgd.
 • Van groot belang is nu ook dat direct na het roeien de boot en de riemen op de contactpunten goed worden schoongemaakt. Hiervoor staan emmers en schoonmaakmiddelen in de loods bij de kraan.

 

En: een extra toevoeging aan onze protocollen om het besmettingsgevaar minimaal te laten zijn:

 • Gebruik voor het afdrogen van de boot een “eigen handdoek”, geef die niet aan elkaar door. Neem deze vervolgens mee naar huis en laat hem daar minstens een dag drogen en was hem eventueel. Neem deze handdoek de volgende keer weer mee naar het roeien. Natte handdoeken mogen niet de loods blijven hangen i.v.m. besmettingsgevaar.

 

In het goedgekeurde en bijgevoegde Coronaprotocol JEUGD (concept 2) is vastgelegd waar de Jeugd t/m 18 jaar en de jeugdinstructeurs zich aan moeten houden. O.a.:

 • Jeugd t/m 12 jaar mag in een meermansboot.
 • Voordat je naar de training gaat heb je het coronaprotocol goed bestudeerd.
 • De jeugdinstructeurs hebben het coronaprotocol vooraf mede beoordeeld.

 

In het goedgekeurde en bijgevoegde Coronaprotocol Recreatief Roeien (concept 2) is vastgelegd waar de recreatieve OSSA-roeier zich aan moet houden. O.a.:

 • Leden uit het zelfde gezin kunnen een meerpersoonsboot afschrijven.
 • Indien je op een bepaald moment de 7e boot afschrijft verzoeken wij dit aan het bestuur door te geven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., i.v.m. de verplichte aanwezigheid van een OSSA-corona-coördinator.
 • Voordat je naar de club gaat om te roeien heb je het coronaprotocol Recreatief Roeien goed bestudeerd.
 • En nogmaals: i.v.m. veiligheidsredenen adviseert het bestuur om niet alleen het water op te gaan. Het water is nog koud en In geval van omslaan kan je elkaar helpen.

 

Het bestuur RV OSSA.

Je kan hier de documenten downloaden betreffende de gehanteerde protocollen:
my_fleet_thuis_pc_of_app_1_mei_2020.pdf
coronaprotocol_jeugd_28_april_2020_concept_2_ter_goedkeuring.pdf
coronaprotocol_concept_2_recreatief_roeien_28_april_2020_ter_goedkeuring.pdf
corona_veiligheid__en_hygi__neregels_noc_nsf.pdf

Beste OSSA leden,

Rond 30 april zal de jaarlijkse contributie worden afgeschreven.
Die bedraagt voor senior leden € 274 en voor junior leden € 187.
Als je hierover vragen hebt kun je me natuurlijk altijd bellen of mailen.

Hopelijk snel tot op het vlot

Tom van Unen