• Horzol

Een dankberichtje voor de geweldige belangstelling tijdens de condoleance en uitvaart van onze broer Rick.

Niet alleen deze dagen maar ook de dagen ervoor en er na heel veel reacties van OSSA leden mogen ontvangen.

De woorden tijdens de dienst, van Siebo, namens OSSA, herkenbaar en mooi.

De veertig riemen met het roeierssaluut tijdens het uitdragen, zeer indrukwekkend en, hoe raar het misschien lijkt, ook troostend.

Bedankt hiervoor!

Ook namens mijn moeder, zus Nicolette, echtgenote en kinderen,

Nanne

groot1

 

Beste OSSA leden,

De “OSSA KLASSIEKER”:

“OSSA KOUWE FLEIKE* TOCHT”

editie 2019

Elk jaar wordt deze tocht ervaren als een leuk “trainingsrondje”. Om in conditie te blijven voor de komende marathons van 2019 of zomaar om “na de winter” weer eens lekker een stuk te roeien.

ossa kouwe fleuke

 

Wat is de bedoeling: Een rondje van ~36km met de start en finish bij OSSA in C4+’en

De tocht wordt geroeid als prestatietocht met een stop na ~21km om door te warmen

Voor wie: Ondanks dat er risico is voor “barre” weersomstandigheden is deze tocht geschikt voor elk OSSA lid (met stuurpermissie).

Maar denk aan: Stevig doorroeien; ook sturen; en er kan gewisseld worden in de boot, maar dat laatste is geen “moeten”, we kunnen altijd een walkant op zoeken.

Ook dit jaar willen wij weer een stoere, enthousiaste Elfstedenploeg vormen, die op een sportieve manier de Elfstedentocht gaat varen en fietsen. We doen mee aan de Elfstedentocht zonder ondersteuning van gemotoriseerd vervoer. Dus al het vervoer van bemanning door Friesland gaat op de fiets (uiteraard tussen start en finish). Hard varen is goed, maar sportiviteit is belangrijker.

De marathon wordt dit jaar gehouden op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni a.s. De start is vrijdagavond om 20.00 uur in de Prinsentuin Leeuwarden. Verdeeld over deze twee dagen roei je (met een vaste roeipartner) gemiddeld circa 35 kilometer per persoon, stuur je 18 kilometer per persoon en fiets je 50 kilometer.

De voorjaars ALV is verplaatst naar vrijdag 12 april 2019. De uitnodiging  volgt t.z.t.

Meestal is de open dag op 2e Paasdag. Maar dit jaar valt Pasen heel erg laat, waardoor we de open dag op zondag 7 april gaan houden van 14.00 - 16.00 uur. Neem allemaal iemand mee, zodat we er een gezellige middag van kunnen maken en veel nieuwe roeileden kunnen verwelkomen. De basisinstructie start dan gelijk in de week na de open dag.

Op dinsdag 8 januari 2019 is ons roeilid Rick Groot geheel onverwachts overleden. Rick is vanaf 2009 lid en een trouwe roeier tijdens de cluburen op zaterdag- en zondagochtend. In de afgelopen jaren heeft Rick instructie gegeven, examens afgenomen en zijn roei-instructeursdiploma behaald. Rick had altijd een luisterend oor en was geïnteresseerd in de ander. Met veel enthousiasme ontving hij nieuwe leden tijdens de open dagen, leidde ze rond en nam ze mee in de boot. En niet te vergeten onze eigen roeimarathon de HORZOL, die Rick een aantal jaren op en top heeft georganiseerd. 

Het overlijden van Rick heeft onze vereniging als een mokerslag getroffen en wij missen hem nu al. Namens RV OSSA wensen wij Nanne, Nicolette en verdere familie, vrienden en betrokkenen heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Er is gelegenheid om afscheid te nemen en te condoleren op vrijdag 11 januari. De afscheidsdienst vindt plaats op zaterdag 12 januari. Meer informatie vind je in bijgaande rouwadvertentie. In overleg met de familie is afgesproken dat Ossa-leden, na afloop van de dienst op zaterdag, een roeierssaluut zullen brengen. Leden die mee willen doen aan het roeierssaluut worden zaterdag om 10.15 uur bij OSSA verwacht. Vanaf de Westdijk lopen we gezamenlijk naar de Trefpuntkerk in Broek op Langedijk. Als je een Ossa jasje hebt, wil je deze dan meenemen, om tijdens het saluut te dragen.

In de kantine ligt een condoleancekaart waar iedereen zijn naam op kan zetten. Uiteraard is een ieder vrij om zelf een kaartje/berichtje te zenden naar Nicolette, Nanne en de familie.

In verband met de afscheidsdienst van Rick zal er op zaterdag 12 januari niet worden geroeid. Het clubuur, de jeugdinstructie en andere instructies zullen niet doorgaan. Zondag zullen we, voorafgaand aan het clubuur, 1 minuut stilte houden om Rick te herdenken. 

Bestuur RV OSSA

Rick