• Damesvier

Beste Ossa’s, 

Er is soms vraag van clubgenoten voor boordinstructie.
Siebo en ik willen graag nog, vòòr de winter, weer een boordinstructie ploegje begeleiden.
Het betreft boord-1 (+).
Instructie in C4+ en in C2+.

Na een prachtige zomer, waar we heerlijk hebben kunnen skiffen, is het nu weer tijd om eens een lekker  stuk te gaan roeien.
En wat kan je dan beter doen dan je aan te melden voor  de Groene Hart marathon.
Een prachtige tocht door het Groene Hart rond Alphen aan de Rijn, over de Kagerplassen, langs de oude koloniale huizen van Warmond en Oegstgeest, een sightseeing door de grachten van de oude universiteitsstad Leiden en via het Braasemer meer terug , een luttele  58 km …...

Ja, jullie lezen het goed, we gaan het weekend van 21,22 september de boten weer eens goed schoonmaken!
De bedoeling is, dat we tijdens de cluburen op zaterdag en zondag met elkaar onze prachtige roeivloot een flinke opfrisbeurt gaan geven.
Jullie begrijpen, dat dit weekend “alle verloven “ worden ingetrokken, dat houdt in, dat er niet geroeid kan worden en we hierdoor op het botenplein de ruimte en de tijd hebben om zoveel mogelijk boten schoon te kunnen  maken.
Dat betekent per boot o.a. de bankjes en voetenborden er uit, soppen, schoonspoelen en drogen, de romp ontkalken, afspoelen en wassen met autoshampoo  etc. etc.
Een uitgebreide handleiding hangt in de botenloods aan de kopse kant van de stalen kast, maar wij zijn  natuurlijk ook aanwezig om te helpen en eventuele geconstateerde schades te kunnen noteren.

We gaan er vanuit, dat iedereen aan deze activiteit meedoet, maar mocht dat om moverende redenen niet lukken, dan is een bijdrage in de vorm van een taart of iets hartigs altijd welkom!

Beste Ossianen,

Op zondag 1 september hebben we een open middag. We zoeken hiervoor vrijwilligers die willen helpen met rondleiden, meeroeien, mensen te woord staan enz. In het schema hieronder de mensen die zijn ingedeeld. Mocht je niet kunnen of liever in een ander tijdsschema worden ingedeeld meld dit dan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Anne 06 14 277 744  of Nancy 06 100 27 000. Ook aanmeldingen van anderen zijn van harte welkom!

 

Verzoek: om in OSSA kleding te komen.

 

13.30 uur Aanvang voorbereidingen

Koffie/thee klaarzetten, koekjes suiker melk 

Eveneens een kan koffie om buiten op het vlot neer te zetten

Opruimen Botenloods Kantine en Krachthonk (moet er enigszins ordentelijk uit zien)

Statafels neer zetten 1 op het vlot en 1 op de brug bij de loods en 1 op het plein met flyers aanmeldingsformulieren en pennen

Vlaggen ophangen

De boten: de Vier Winden en de Ammerswiel compleet op het water klaarleggen een  viertje op de brug klaarleggen

 

Aanwezig 13.30 uur:  Mirjam Hogenkamp, Bianca Esselman, Tom van Unen, Nico Dirkmaat, Peter Damkat, Anne Meyer, Nancy van 't Hof, Arie Dekker, Saskia Beliën,  

 

14.00 - 15.00 uur 

 

Rondleiding in de loods krachthonk, kantine en aanwijzingen op de ergometer geven:

Arie Dekker, Bianca Esselman, Nancy van 't Hof, Anne Meijer, Saskia Beliën 

 

Instructie en varen in de boten

Mirjam Hogenkamp, Tom van Unen, Peter Damkat, Nico Dirkmaat.

 

Aanwezig: 15.00 uur: Ruben Veldboer, Michiel Dudink, Rudy Rosman, Nico Kampman, Ronald van der Does, Anne Meyer, Nancy van 't Hof, Henk Bekker. 

 

15.00 - 16.00 uur

 

Rondleiding in de loods, krachthonk, kantine en aanwijzingen op de ergometer geven:

 

Anne Meyer, Nancy van 't Hof, Henk Bekker

 

Instructie en varen in de boten: 

Nico Kampman, Michiel Dudink, Rudy Rosman, Ruben Veldboer, Ronald van der Does

 

Bij voorbaat dank voor jullie hulp en tot ziens op 1 september 2019!!

 

Nancy van t Hof en Anne Meyer

Promotiecommissie.

Ervaar alle aspecten van de roeisport op zondag 1 september 2019

OPEN DAG ROEIVERENIGING OSSA

 

Heerhugowaard – Roeivereniging Ossa organiseert op zondag 1 september van 14.00 - 16.00 uur een open dag aan de Westdijk 12. Iedereen van jong tot oud is van harte welkom! We openen graag onze deuren voor iedereen die interesse heeft in roeien. Uiteraard is er ook gelegenheid zelf in de boot te stappen om deze veelzijdige watersport uit te proberen.

Sporttypes

Roeien is zo veelzijdig, omdat je al je spieren gebruikt. Daarnaast biedt Ossa verschillende mogelijkheden binnen de vereniging, voor elk sporttype. Naast de diverse cluburen zijn er toertochten voor de recreant, aanvullende trainingen voor de conditieroeier en wedstrijden voor de roeier met ambities. Ook is er een actieve jeugdafdeling. Zij trainen op zaterdagochtend en donderdagavond.

 Leven lang fit

Tijdens de open dag kun je een kijkje nemen in de botenloods, de gezellige kantine, kleedkamers plus het krachthonk. Deze ruimte is een mooie aanvulling op de roeisport. Zo kun je bij Ossa ook indoor- en krachttraining volgen. Leden staan tijdens de open dag klaar om een rondleiding te geven, vragen te beantwoorden en ervaringen te delen.

Start instructie

Heb je de smaak te pakken na een proefvaart?  Ben je tussen de 12 - 75 jaar, dan kun je in zo’n 20 lessen leren roeien. De instructie wordt na de open dag weer opgestart. Je leert van alles over de onderdelen van de boot, het roeien zelf, het sturen en je maakt je de vereiste commando’s, die roeiers gebruiken, eigen.

Ben je niet in de gelegenheid om naar de open dag te komen, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een gratis proefles. Kijk voor meer informatie op de website www.rvossa.nl

Op woensdag 28 augustus a.s. houden we om 20.30 uur (na het clubuur) een informatie-avond voor nieuwe leden. 
 
Tijdens deze bijeenkomst, die niet langer dan 1 uur zal duren, geven we meer informatie over de roeivereniging, hoe het permissiesysteem in elkaar zit, de beginnerswedstrijd, het toerroeien, wedstrijdroeien, e.d. En zijn we uiteraard benieuwd naar jouw vragen en wensen. 
 
Iedereen is van harte welkom!
 
Groet,
 
Nancy van 't Hof en Bianca Esselman