Wat maakt sport mooi om naar te kijken? Voor de een is het de heroïsche strijd van wielrenner klimmend op te steile Alpen, of de strijd en de emotie in het gevecht om de meeste doelpunten.

Afgelopen zaterdag zaten alle ingrediënten van een mooie sportbeleving erin voor OSSA; strijd, opoffering, overwinning en teleurstelling.

Geert Jan Borst, Nienke Beerling en Roos Duin gingen namens OSSA naar de arena van het indoop roeien, de sporthallen ZUID in Amsterdam,  om deel te nemen aan de AEGON NKIndoor Roeien.

Voor Geert Jan stond er niets minder dan het verdedigen van zijn titel Nederlands kampioen heren LTA op de 1000m op het spel. Waar vorig jaar de tegenstand niet van hetzelfde niveau was, trad dit jaar Johan van Etten uit Alkmaar mede in het strijdperk. Johan van Etten (http://teamnolimitsnl.com/doelstellingen-team-nolimits-revalidatiefonds/johan-van-etten/), komt pas kijken bij het indoor roeien. Sporten doet hij echter al veel en vaak op hoog niveau. De afgelopen 3 maanden trainde hij tot 6 keer per week onder begeleiding van Theo Levoleger van militaire sportvereniging Dudok van Heel uit Breda.

Direct na de start nam Johan de leiding met Geert Jan er 8 meter achteraan. Dit verschil bleef op- en neergaan tot 800 meter in de wedstrijd. Geert Jan, aangevuurd door zijn familie en door het meegekomen OSSA publiek, plaatste toen zijn tactische versnelling en wist uiteindelijk met 0,9 seconden verschil te winnen, in een nieuw persoonlijk record van 3’ 13,3”s.

De overwinning was spectaculair mede omdat het tot het einde spannend was of hij zou winnen.

 

René