Hoe oud ben je?

23

 

Hoe lang ben je al lid van OSSA?

Ik ben begonnen rond mijn 14e of 15e, dus dat is nu ongeveer 8 jaar geleden.

 

Wat vind je het leukst van OSSA?

De gezelligheid en kleinschaligheid. Het maakt niet zoveel uit wie of wat je bent, je bent sowieso welkom. 

 

Roei je in een vast team?

Ik roei zelf helemaal niet meer, maar ben wel actief betrokken op mijn studentenvereniging Nereus in Amsterdam. Daar coach ik zo’n 9 a 12 keer per week de middengroep en ouderejaars lichte dames en ben ik betrokken bij een project voor de World Cup III in Rotterdam. 

 

In welke boot roei je het liefst?

Mijn voorkeur is de dubbel 2. Een technisch nummer waarin je makkelijk veel snelheid krijgt. Ik coach voornamelijk ook dubbel 2tjes of dubbel4tjes. 

 

Wat vind je nog moeilijk?

Zelf roei ik al 3 jaar niet meer, dus dat weet ik niet zo goed. In het coachen is het soms lastig om om te gaan met slechte resultaten. Goede inschattingen maken in wat te zeggen tegen de roeier op het moment dat het niet lukt. Soms werkt optimisme, soms realisme of eerder een strengere aanpak. 

 

Zit je nog op school? 

Ik heb Biologie gestudeerd op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Momenteel ben ik full time bezig met roeien en volg ik part time wat extra vakken op de universiteit. 

 

Heb je nog andere sporten en/of hobby’s?

Ik doe zelf aan wielrennen. Een klassieker voor gestopte roeiers, bijna iedereen van de vereniging die is gestopt met wedstrijdroeien maakt de overstap naar de fiets. Je kan daarom vaak samen fietsen. In het trainingsprogramma van onze roeiers stonden ook in het begin van het jaar ook een of twee fietstrainingen per week ingepland. 

 

Extra info Nereus

Ik ben in 2013 lid geworden van de studentenroeivereniging Nereus (A.S.R. Nereus) in Amsterdam. Dit is de grootste en succesvolste roeivereniging van Nederland met een afvaardiging van 17 Nereïden op de Olympische Spelen in Rio in 2016. In 2014 ben ik begonnen met wedstrijdroeien maar met gebrek aan kilo’s kon ik niet meekomen met de meiden die vaak 15 a 20 kilo meer wegen. Daarom ben ik in 2016 begonnen met coachen. In 2017 coachte ik de Heeren club8 met mijn broertje Jan Boon op slag. Met 7 blikken, waaronder de eerste overwinning van de Heineken voor een Nereus Club8 ooit, 4 baanrecords, waaronder 6:00 varen in de Lange Balk (van OSSA!) was dit een uitermate succesvol seizoen. In 2018 heb ik de overstap gemaakt naar de middengroep en ouderejaars lichte dames. Deze groep traint 9 tot 12 keer per week voor verschillende doelen; een development klassement, een NK-titel in de skiff of een onder 23 WK in de dubbelvier. Ook dit jaar ben ik betrokken bij de middengroep en ouderejaars lichte dames. Met een vijfde plek op het NK voor één van de tweedejaars, een overwinning op de Wedau Regatta in Duisburg (tegen o.a. medaillewinnaars op het WK) en een selectie van twee roeisters voor de World Cup III in Rotterdam, gaat het de goede kant op. In het weekend van 13 en 14 juli start de lichte dames 4x gecoacht door Jolijn Remmelink en mij op de World Cup III in Rotterdam; komt dat zien! 

 

Met vriendelijke groet,

 

Hilde Boon