Hoe oud ben je?

Ik ben 53.

 

Hoe lang ben je al lid van OSSA?

Ik ben 12 jaar lid van OSSA. Daarvoor heb ik geroeid bij WSR Argo in Wageningen. 

Eloy was daar een tijdje mijn coach en zo hebben wij elkaar leren kennen.

De dames acht, waarvan Eloy mijn coach was, trainde voor de Ringvaart Regatta. Ik wist niet dat het een wedstrijd zou zijn, maar we hebben met onze dames acht gewonnen.

Na mijn afstuderen heb ik het roeien altijd gemist. In Enkhuizen en omgeving bestond toen nog geen roeivereniging. 

Toen ons bedrijf naar Heerhugowaard verhuisde en het erop leek dat wij snel zouden verhuizen naar Heerhugowaard, zijn we lid geworden van OSSA.

Onze Jan, destijds 10 of 11 wilde ook leren roeien. René had ook twee zoons die wilden roeien en toen zijn we, samen met Mark en Erik, met een jeugdafdeling begonnen.

Dat ging heel leuk en al gauw kwamen er meer kinderen, waaronder een nichtje van Simon Kloosterman, een oud lid van OSSA.

Bij een zomerkamp voor de jeugd maakte onze Hilde (14) kennis met de nichtjes en ze bleef meteen gezellig slapen en werd daarna ook lid van OSSA.

 

Wat vind je het leukst van OSSA?

Dat je er kunt roeien...

Dat het laagdrempelig is. 

Iedereen kent elkaar. Iedereen doet wel wat voor elkaar (van een bloemetje sturen bij ziekte, poetsen, klussen tot coachen).

Iedereen roeit met elkaar. Bij toertochten en cluburen. Maar er is ook gelegenheid om met een ploegje voor een wedstrijd te gaan.

 

Roei je in een vast team?

Wel en niet. Ik roei op vaste uurtjes op woensdagochtend en op zondagochtend met een vrij vast groepje dames. Maar we trainen in verschillende bootjes afhankelijk van het weer, de opkomst en wat we willen.

Ik vind het leuk mijn roeien te blijven verbeteren, dus vind een vast, redelijk gevorderd, ploegje roeiers wel fijn.

Daarnaast roei ik op cluburen ook mee in verschillende boten en samenstellingen. De acht of een toerploegje. En dat is ook leuk.

 

Die afwisseling maakt het roeien bij OSSA nog leuker.

 

In welke boot roei je het liefst?

Een 8+, een 2x of een skiff.

 

Wat vind je nog moeilijk?

Het met een ploeg bij elkaar komen, zodat je echt het gevoel hebt dat je met elkaar de haal oppakt.


Wat doe je, behalve roeien, nog meer bij OSSA?

Ik geef boordinstructie en coaching.

 

Wil je iets over je werk vertellen?

Ik werk in ons eigen bedrijf als Senior Onderzoeker weefselkweek. 

Weefselkweek is het vermeerderen van planten op kunstmatige voedingsbodems (een puddinkje van voedingsstofen en agar om het stijf te maken)  

Ik houd me met een groep onderzoekers bezig met de ontwikkeling van vermeerderingsprotocollen voor nieuwe/onbekende of lastiger gewassen. Ik begeleid hierbij een aantal onderzoekers. Samen met Joke Dragt, die ik op OSSA heb leren kennen, maar die plantenveredeling studeerde in dezelfde jaren en ook bij Argo roeide. 

Zij is hiernaast nog meer betrokken bij veredelings- en celbiologische projecten.

Terwijl ik een gedeelte van mijn tijd (3 weken daar, 6 weken hier) aan het werk ben in onze dochteronderneming in Ghana. Om protocollen vanuit Nederland te helpen implementeren in het lab in Ghana. Maar ook om lokaal onderzoek in het lab daar aan te sturen om nieuwe Afrikaanse gewassen te kunnen vermeerderen in ons lab, voor de Afrikaanse markt.

 

Heb je nog andere sporten en/of hobby’s?

Ik lees veel, doe aan pilates en brei en schilder graag.

 

Groetjes, Evelien