Jan-Loek (41) is inmiddels 13 jaar gelukkig getrouwd. Hij heeft vier kinderen, waarvan Max (11) de oudste is. Max heeft een zus en twee broertjes.

 

In het voorjaar van 2018 zocht Max naar een leuke sport om te doen. In de lokale krant zagen ze een stukje over een open dag bij OSSA. Jan-Loek en Max bedachten dat ze daar weleens konden kijken. Op een regenachtige tweede paasdag kwamen ze en het klikte goed. Max is toen lid geworden en een paar maanden later, in het najaar van 2018, werd Jan-Loek door de jeugdtrainers ook overgehaald om lid te worden.

 

Max roeit sindsdien op zaterdag met de jeugd.

Hij roeit voornamelijk in C materiaal. Hij heeft geen voorkeur voor een bepaalde boot.

 

Het leukst van OSSA vindt Max natuurlijk het roeien, en ook het trainen in het krachthok.

Wat hij nog moeilijk vindt, is om de volgorde van de roeibeweging goed te doen.

 

Max zit in groep 7 van basisschool De Rank. Een gezellige en leuke klas.

Hij vindt gym het leukste vak.

 

Zijn hobby is tekenen.

 

Jan-Loek deed als kind aan hockey en judo. Later heeft hij nog een tijdje Jiu Jitsu gedaan.

Ook heeft hij veel lange afstandswandelingen gemaakt. Dat combineerde hij dan met fotografie, zijn hobby.

Tegenwoordig roeit op zaterdagochtend tijdens het clubuur.

Hij roeit voornamelijk in C materiaal. Hij heeft geen voorkeur voor een bepaalde boot.

 

Jan-Loek vindt het heerlijk om buiten te roeien in een prachtige omgeving. Hij geniet van de gezellige ongedwongen sfeer van de club. Dit vindt hij het leukst van OSSA.

Hij vindt het nog moeilijk om op tijd te draaien tijdens het oprijden.

 

Jan-Loek werkt voor Sanoma en doet het beheer van startpagina.nl en schoolbank.nl.

Voor zijn werk bij Sanoma is hij verantwoordelijk voor het team dat zorgt voor alle analyses van de website. Dat gaat om dingen als hoeveel bezoekers er komen, hoe die hun website vinden en wat ze doen op de website. Ook proberen ze in hun team manieren te verzinnen om meer bezoekers naar hun websites te trekken. 

 

Ook leuk om te vermelden is dat Jan-Loek voorganger is voor een kerk in Alkmaar. Zo zijn ze zo'n 6 jaar geleden in Heerhugowaard terecht gekomen. Helaas is het opzetten van deze kerk niet gelopen zoals verwacht en zijn ze er onlangs mee gestopt, dus wat die 'baan' betreft zit hij momenteel even in een soort pauzestand, maar kerk en geloof zijn wel heel belangrijk voor Jan-Loek en zijn gezin.

Door die combinatie van twee banen en een druk gezin bleef er weinig tijd over, maar daarom vindt Jan-Loek het heerlijk om er op een zaterdagochtend uit te kunnen gaan om te roeien. 

 

Jan- Loek en Max, bedankt!

 

Lida