Valentijn (47) is getrouwd en heeft 2 kinderen: Wouter (15), die ook bij OSSA roeit, en Lotte (14), die doet aan kickboksen. Ze wonen nu een jaar of 10 in de Twuijverhoek in Sint Pancras.

Valentijn werkt bij Shell als consultant. Hij geeft advies voor LNG (vloeibaar aardgas).

Acht jaar terug werd in Qatar een fabriek opgestart en was er hulp nodig om alles op de rails te krijgen. Het hele gezin verhuisde naar Qatar, waar Wouter en Lotte naar de internationale school gingen. Na vier jaar was het contract af en ging Valentijn weer bij Shell in Nederland werken.

 

Valentijn sport al zijn hele leven. Vooral hardlopen is favoriet. Dit jaar en vorig jaar liep hij de Dam tot Damloop. In de zomer, als het mooi weer is, dan gaat hij op zijn racefiets naar zijn werk in Amsterdam. In de winter doet hij twee keer per week aan bootcamp bij zijn werk.

In Qatar deed hij ook bootcampachtige dingen. In de compound waren heel veel sportfaciliteiten, waaronder ook een zwembad. Ze konden overal aan mee doen. Ze waren daar als workout met z’n vieren aan het kickboksen.

 

Valentijn kwam in aanraking met roeien toen hij kwam kijken bij de roeiwedstrijden van Wouter.

Dit jaar is hij lid geworden van OSSA. Hij kwam in een leuke, enthousiaste beginnersgroep. Dat schept een band. Ze roeiden samen de beginnerswedstrijd in Purmerend. Volgend jaar april gaan ze de AA-race roeien. Die is iets uitdagender. Ze beginnen in januari met de training.

 

Het leukst bij OSSA vindt Valentijn de sfeer binnen de vereniging: lekker ongedwongen.

Hij roeit voornamelijk in een C2 of C4. C1 vindt hij ook leuk.

Wat Valentijn nog moeilijk vindt, is dat je je overal tegelijk op moet richten. De techniek is zo verschrikkelijk moeilijk. Die kun je blijven verbeteren.

 

Wouter deed in Qatar heel veel verschillende sporten, o.a. recreatieve badminton. Terug in Nederland deed hij korte tijd aan crosstraining en kickboksen.

Anderhalf jaar geleden zag zijn moeder een advertentie van de open dag in de krant. Ze gingen er heen en Wouter werd lid van OSSA. Hij startte met de jeugdbeginnerscursussen.

Wouter vindt het roeien leuk. De sfeer is ook heel leuk met de andere jeugd. Ze trainen op donderdagavond en op zaterdagochtend.

Wouter roeit in allerlei soorten boten. Het liefst in een gladde 4 of in een C1. Dat is lekker rustig.

Hij doet mee aan wedstrijden in de gladde 4. Met een vast team. Er zit wel leeftijds- en lengteverschil in de boot, maar dat geeft niet.

Ze deden mee met de DinHo en met de AA-race. De AA-race wonnen ze (het andere team was niet op komen dagen), en ze behaalden een goede tijd.

Wouter moet nog werken aan het snoeken. Daar had hij tijdens de wedstrijd ook last van.

 

Wouter zit op het Murmellius, in de vierde van het gymnasium. Hij vindt het daar leuk.

Hij heeft de pakketten NG (natuur en gezondheid)en NT (natuur en techniek) gekozen.

In zijn vrije tijd leest hij heel veel. Van alles, maar vooral fantasy. Voor school moet hij literatuur gaan lezen, maar dat vindt hij geen straf. Hij vindt het ook leuk om een beetje te gamen.

 

Valentijn en Wouter, bedankt voor het gesprek!

 

Lida