Peter (50) is getrouwd met Daniëlle (48). Ze hebben twee kinderen: Amber van 17 en Mees van 14. Peter en Daniëlle begonnen samen in Heerhugowaard en zijn vervolgens verhuisd naar Schagerbrug.

Peter werkt al 20 jaar voor zichzelf. Het bedrijf heet: PBI elektrotechniek en is gespecialiseerd in zonnepanelen, laag- en middenspanning,  intercomsystemen en domoticabesturingen. 

 

Volgens Amber is haar vader ontzettend sportief. Vroeger heeft hij veel aan windsurfen gedaan en nu loopt hij hard bij Tas82 en roeit hij bij OSSA. Hij loopt iedere zaterdag 10 km in de Schoorlse duinen met Tas82 (als Amber niet hoeft te roeien). Vorig jaar is Peter begonnen met de beginnerscurus bij OSSA en heeft aan het einde meegedaan aan de beginnerswedstrijd. Samen met Wini, Christian, Ilona en Noor hebben ze deze wedstrijd gewonnen. Daarna volgden de C1- en de skiffinstructie. Voor Peter maakt het niet zoveel uit in wat voor soort boot hij zit. Het roeien blijft best moeilijk, maar hij vindt het nog altijd erg leuk. Amber vindt dat het al heel erg goed gaat: ‘Je ging in je bootje zitten en roeide meteen weg.” Peter zegt bescheiden dat dat wel meevalt. 

 

Peter gaat graag op vakantie en dan is hij ook altijd actief. Of het nu een supboard is of een opblaas kano, niks is hem te veel. Dat geldt ook voor de roeiwedstrijden. Wanneer er even een bootje mee moet, rijdt Peter hem met de botenwagen naar de plek van bestemming. Daarnaast gaat de fiets natuurlijk ook mee, want kijken naar de roeiwedstrijden is (bijna) net zo leuk als hem zelf varen!

 

Door de drukke werkzaamheden heeft Peter vaak geen tijd om zelf te roeien. Daardoor spreekt hij bij OSSA niet zoveel mensen. Dat vindt hij wel jammer.

 

Amber is ongeveer twee jaar lid van OSSA. 

Ze is begonnen met roeien bij roeivereniging De Kop, maar op een gegeven moment kwam Kees Verschoor in beeld en zei: “Je moet even bij OSSA gaan kijken, daar is meer coaching voor de wedstrijden.” Amber was hier helemaal voor in. De wedstrijden  vond ze namelijk erg leuk. 

Eenmaal bij OSSA was René er om te coachen. Hier heeft Amber altijd (en nog steeds) veel aan gehad. “Het waren altijd erg leuke trainingen en ik hoop dat we dat weer gaan oppakken!”

Daarnaast krijgt ze van Geert indoortrainingen.

 

Op een keer werd ze als invaller gevraagd bij een team van Gouda en Alphen voor de Heineken roeivierkamp. De Heineken roeivierkamp is een heel weekend waarin je vier keer over de baan gaat. De boot waar ze “blind” is ingestapt bestond uit twee meiden van Gouda en twee meiden van Alphen. Het was een geweldige wedstrijd op de Amstel in Amsterdam. Toen werden haar ogen geopend: dit wilde ze!

 

Sinds vorig jaar roeit Amber ook in Haarlem. Daar heeft ze het afgelopen seizoen elk weekend getraind en samen met Anouk Beerens verschillende wedstrijden gestart. Ze zijn allebei erg fanatiek en positief, dat zorgt er voor dat ze er vol voor gaan. Hierdoor hebben ze de tweehead op de Amstel gewonnen en werden ze  4e in de A-finale op de NK klein. Daarnaast hebben ze ook de NK klein in een vier gestart samen met twee andere meiden van het Spaarne. Ze hebben blik gepakt!

Als afsluiter van hun seizoen hebben Anouk en Amber het NK Groot in Rotterdam gedaan. Ze lagen vooraan in de wedstrijd en hebben in de B-finale een mooie plek behaald.

 

Zoals te lezen is vindt Amber het roeien ontzettend leuk. Daar heeft OSSA een grote bijdrage aan geleverd. Het roeien doet ze het liefst in een twee of in een vier (of in een acht). Het lastigst van het roeien is de inpik, maar door gewoon te blijven oefen zal dat vast goed komen. 

Ze helpt de vereniging door de vereniging te promoten bij wedstrijden en hier en daar te helpen bij activiteiten die bij OSSA worden georganiseerd, zoals de open dag en de workshop voor blinden. 

 

Amber zit nu in 6 VWO en hoopt dat alles goed gaat komen met haar examens: “Fingers crossed, maar ik ga ervoor ;)”. Daarnaast wil ze er gewoon een leuk jaar van maken. Leuke dingen doen met vrienden, lekker sporten, werken en natuurlijk ook focussen op school. 

Wat het roeien betreft blijft ze wat dichter bij huis. Nu ze bijna 18 is en in januari naar het damesklassement gaat, is het lastig om een geschikt maatje te vinden. Daarom komt ze in het weekend weer gezellig bij OSSA roeien en blijft ze hardlopen.

 

Amber werkt bij een strandtent in Callantsoog en ze geeft bijles in verschillende vakken, zoals wiskunde, natuurkunde en scheikunde. De hobby’s van Amber zijn sporten, op vakantie gaan (met het gezin of met vrienden) en natuurlijk leuke dingen doen met vrienden. 

 

Mees roeit nu bij de Kop, omdat hij er op de fiets heen kan gaan. Hij vindt daar echter geen uitdaging meer en komt waarschijnlijk ook naar OSSA.

Je bent van harte welkom, Mees!

 

Bedankt voor het gesprek, Peter en Amber.

 

Lida