• Horzol

Eilands Mijzenpolder 02Basisinstructie 2018

Omdat veiligheid voor mens en materiaal voor ons erg belangrijk is, begin je bij Ossa met het volgen van de basisinstructie waarbij je leert roeien en sturen. De basislessen worden afgesloten met een roeiexamen. Laat je zien dat je de boot voldoende beheerst, dan behaal je de basispermissie.

De eerste basisinstructie van dit jaar start in in de week van 16 april. De basisinstructie wordt gegeven op twee avonden in de week, vanaf 19:30 uur en zal per avond een ruim uur tot anderhalf uur in beslag nemen. Totaal zullen er 20 instructieavonden worden gegeven. De eerst 10 lessen staan geheel in het teken van het roeien en de techniek, de theorie wordt ook behandeld: benoemen van onderdelen van de boot, commando’s geven en begrijpen etc.. Tijdens de volgende 10 lessen zullen er afwisselend lessen worden gegeven om de stuurmanskunst machtig te worden en het roeien verder onder de knie te krijgen. Voor het sturen wordt een separaat examen afgenomen.
Neem voor de instructie makkelijk zittende kleding mee, die echter niet te ruim moet zitten. Met name rond het lichaam kunnen anders de riemen in de losse kleding blijven hangen. Als schoenen lichte schoenen of sportschoenen, die bij voorkeur aan de hakzijde schuin naar binnen lopen i.v.m. de hielstrings. Vergeet niet een setje droge kleding en een handdoek mee te nemen. Een foutje kan voor een nat pak zorgen, maar het komt sporadisch voor. Het afroeien voor de basispermissie staat gepland op zaterdag 14 juli.
Dit is op dezelfde dag als waarop onze zomerbarbecue plaatsvindt. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met andere leden van Ossa, verhalen met elkaar uit te wisselen en te dromen van wat te doen na de basisinstructie.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het volgen van de basisinstructie, meld je aan tijdens de open dag op 2e Paasdag van 14.00 - 16.00 uur of stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het vervolg…

Vervolgens ga je mee op de cluburen. Niet alleen voor de gezelligheid, maar zo leer je de roeibeweging verbeteren en krijg je nog meer ervaring met het roeien in teamverband. Ook kun je doorgroeien met het roeien in een eenpersoonsboot, de C1 en de skiff.

Eenmaal in het bezit van deze permissies kan een keuze worden gemaakt hoe verder te gaan in de mooie roeisport: kiezen voor ontspannen roeien tijdens de wekelijkse cluburen en eventueel met een vaste ploeg roeien. Ook kan je meedoen met door Ossa georganiseerde toertochten, prestatietochten en in het verlengde daarvan roeimarathons. Doorgaan met trainen en meedoen aan een aantal wedstrijden is ook een mogelijkheid.